• mal2

Мальдіви – тропічне царство посеред океану

ПІДІБРАТИ ТУР Заповніть форму і наші менеджери проведуть повну консультацію по готелю, цінам і найближчим рейсам.

Як до вас звертатися

Ваш номер телефону

Мальдівські острови знамениті пишністю своєї природи, адже дорогоцінний намисто коралових атолів в Індійському океані, складових Мальдіви, є одним з найкрасивіших місць на планеті.

Саме на Мальдівах, та мабуть, і тільки на Мальдівах, туристи мають можливість повністю відволіктися від цивілізації. Символ Мальдівського держави – кокосові пальми. Ці розкішні стрункі пальми обрамляють численні мальовничі лагуни. На Мальдівах Ви не побачите ні міських хмарочосів, ні загазованих автострад. Між островами відсутній регулярне транспортне сполучення. Місцевий “таксі” представляє собою дерев’яні човни з плоским дахом – “дони”. Автомобільні таксі можна взяти тільки в столиці, Мале, і в Адду атолі і використовуються вони в основному лише, щоб дістатися до готелю чи в аеропорт.

Мальдіви – група коралових островів в Індійському океані, розташовані поблизу екватора, на південь від Індії. Подібні коралові виступи називаються атолами. Часто, всередині цих атолів зустрічаються внутрішні озера.

Клімат через близькість екватора, рівний, теплий тропічний. Найкращі погодні умови з листопада по кінець квітня. З травня по жовтень ж можуть бути короткочасні дощі і неспокійне море. Середня температура повітря протягом року від 26 до 29 градусів. Температура води цілий рік +24-27 градусів. Кращий час для відпочинку на Мальдівах – з листопада-грудня по березень-квітень. Пляжний відпочинок на Мальдівах організований на вищому рівні. Але і для любителів активного відпочинку, передбачено безліч розваг.

Традиційна кухня Мальдівських островів являє собою змішання арабської, індійської, європейської та місцевої кухонь. Основними її інгредієнтами є кокос, рис, овочі, тунець (варений, в’ялена, сушена), різноманітні морепродукти і всі можливі тропічні фрукти. М’ясні страви представлені в основному куркою, вареної, тушкованої з овочами в кокосовому молоці. Особливу пікантність місцевих блюд надає активне використання каррі, перцю чилі, лайма і місцевого дрібного лука.

Відвідуючи Мальдівські острови, обов’язково спробуйте рибний суп і рис Гаруда, котлетки з тунця з кокосом гулу, рулетики з смаженої риби кіміа, звані keemia; місцевий хліб – roshi, що подається з оригінальним рибним коктейлем приправленим луком.

З традиційних напоїв тут все частіше можна зустріти міцну арабську каву, чорний чай, зелений чай, зазвичай заварений на молоці, і сік пальмового дерева, змішаний з пряними травами.